ESLRs: Effective Communicators, Lifelong Learners, Critical Thinkers, Conscientious Members of Society  
Bell Schedules
In our on-going effort to help all our students achieve to the best of their abilities, we've adopted a schedule called the 4 X 4 block. This innovation allows students to tale only four (instead of the traditional six) classes each nine weeks. With two fewer classes, students have more time to concentrate on completing their homework and thoroughly learning their subjects. Each class is now 90 minutes, giving the teachers time to delve deeply into the important concepts and really help the students master them. Because the class periods are so much longer now, each quarter is only eight weeks and an entire year's course of study sixteen weeks (the time we used to spend for just a semester!), it means that each day us equivalent to two days on the old system. It is therefore crucial that all students really cannot afford to miss school or come unprepared. Students must be seated in their classes by 8:05am or they will be picked up in the tardy sweep. Each time they are late, they not only miss valuable instruction but they will also receive detention and phone calls home.
Regular Schedule
Description / Section Start Time End Time Length
Period 1 8:05 AM 9:35 AM 90 min
Period 2 9:42 AM 11:12 AM 90 min
Lunch 11:12 AM 11:47 AM 35 min
Period 3 11:54 AM 1:24 PM 90 min
Period 4 1:31 PM 3:01 PM 90 min
Professional Development Day Schedule
Description / Section Start Time End Time Length
Period 1 8:05 AM 9:12 AM 67 min
Period 2 9:19 AM 10:26 AM 67 min
Lunch 10:26 AM 11:01 AM 35 min
Period 3 11:08 AM 12:15 PM 67 min
Period 4 12:22 PM 1:29 PM 67 min
Shortened Day Schedule
Description / Section Start Time End Time Length
Period 1 8:05 AM 9:18 AM 73 min
Period 2 9:25 AM 10:38 AM 73 min
Lunch 10:38 AM 11:13 AM 35 min
Period 3 11:20 AM 12:33 PM 73 min
Period 4 12:40 PM 1:53 PM 73 min